LOKMA TATLISI



Lokma dökmek kültürümüzde bir gelenektir. Özellikle ölmüşlerimizin canı için sık sık yaptığımız bir tatlıdır. Aşağıda size bir lokma tarifi veriyoruz. 

LOKMA TATLISI

8 kişilik
geleneksel şerbetli tatlıların baş tacı lokma tatlısıMalzemeler:
500 gr un
1 su bardağı su
1 adet yaş maya
1 adet yumurta
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 tatlı kaşığı tuz
Kızartmak İçin:
2 su bardağı ayçiçeği yapı
Şerbet İçin:
2,5 su bardağı toz şeker
2,5 su bardağı su
                                          ½ adet limon suyu
Yapılışı:
Şerbeti hazırlama: Şeker, su ve limon suyunu tencereye koyup , kaynatın. Daha sonra soğumaya bırakın.
Lokma hazırlama: Bir büyük kasede unu, tuz, şeker, yaş mayayı(önceden ezin)  ve yumurtayı azar azar suyu dökerek hamur haline getirin. Hamur kabarsın diye sıcak bir yerde dinlenmeye bırakın.
Bir tavada yağı kızdırın. Kabaran hamurdan bir yemek kaşığı kadar alın ve tavaya atıp renk alana kadar kızartın. Kızaran lokmaları başka bir kapta hazırlayıp soğuttuğunuz şerbetin içine bırakın.

Lokmaları kızardıktan sonra şerbete atarken dikkat edilmesi gereken nokta lokmaların hamurlaşmasını önlemek için şerbetin soğuk olmasıdır.